Adiam Dymott



Watch or die!

Kundvagnsetikett!!

Vad har folk för problem? Dessa förbaskade gamla gubbar och tanter och dessa medelålderskrisiga människor out there. Vad har ni för problem med att hålla i kundvagnen med två händer?! Man behöver inte dra runt den som om man är fem år och har noll sinne för all motorik.
Jag förstår mig inte på människor i affären, vänder på klacken mitt i gången och drar sedan vagnen efter sig(med en hand=den åker sick sack), vad hände med en liten matmarknads version av en u-sväng? Sedan kan man ju inte lämna vagnen, nej, nej, nej. Någon kan ju få för sig att sno den. Då är det bättre att man trycker fram där det redan är trångt.

Folk beter sig allmänt konstigt i mataffärer, det är som om det verkligen tror på att just det dem ska ha kommer att ta slut, så dem nästan springer fram för att roffa åt sig som om det vore flugornas herre som utspelades.

Neggo neggo neggo....

Morgondagens måsten

Morgondagen fylls av extremt mycket detta måste göras:
  1. Diska den äckliga disken
  2. Plocka undan, häng in kläder och släng skräpet som ligger överallt
  3. Dammsuga hela lägenheten
  4. Skura golven(denna är lite av en punkt som jag troligen hoppar över)
  5. Sätta upp en tvättid
  6. Gå till gymmet
Det är det som jag kan komma på just nu att jag verkligen behöver göra. Plugga borde komma in som en punkt där också, men jag vet ju att jag inte kommer göra det i alla fall, så why bother?
Lite roligare är att jag åker hem till Mönsterås i morgon med lilla mamma. Ska kela med lilla Undis som troligen växt till sig lite sedan jag såg henne sist, och självklart Labbas, han är ju fortfarande en liten bebis.
Kommer bli lite skönt att vara hemma, det är alltid så mysigt. Dock är sängen jag har hemma så sinnessjukt obekväm att jag vet inte vad, men sånt får man ta när man är "gäst".







Benjamin Button

I lördags bar det av till Biostaden här i Kalmar och det kollades på Benjamin Buttons otroliga liv. Det var en riktigt bra film trots att den under viss partier kunde kännas lite sega. Det handlar då om Benjamin som föds som en gammal man och för att citera Steven Lynch (Damn that's an ugly baby).
Trots de smått sega partierna så var den totalt värd att se, jag skulle kunna kolla på en tråkig monolog som höll på i fem timmar, bara om det var Brad Pitt.

Hela biografen snyftade tror jag, förutom jag och Lena. Gråta på bio kan jag bara inte göra, kul med mascara som runnit och nej, jag tror det känns lite pinsamt för mig. Den enda gång jag grät på bio var när jag och Daniella såg This i England (har du inte sett den, se den). Då skönk vi båda ner i stolarna och lät vattenfallet rinna fritt.

Benjamin Button var en relativt dyr bio (100 pix) om man går efter studentstandard så var den dyr, men den var verkligen värd pengarna. Tips innan du ser filmen. Börja inte dricka din läsk förrän det kanske gått i alla fall en halvtimme in i filmen, då kanske du slipper gå mitt i filmen för att göra number 1.




Monica Mastermind-en smart kompis

I går på rean köpte jag mig en smart kompis-Monica Mastermind(29:-). Jag hoppas på att genom att ha henne på mitt skrivbord skall detta ge lycka till alla mina tentor som oturligt nog ploppar upp var 5:e vecka denna terminen. Sedan ser hon ut som mig fast med glasögon och tandställnng. Hon är en nördig mig.

FV: Jane, Monica & Steve

Samwell


Pollipolli

Jag laddade ner ett program från www.poladroid.net och det gör dina bilder till poladroidbilder, asballt! Jag älskar verkligen poladroidbilder, de är så härliga och se så mycket mer peronliga ut än vanliga bilder. Jag rekomenderar alla att ladda ner programmet :)


Lista

jag är betuttad och här kommer en lista...

Beskriv din stil med 3 ord. stil? axelvaddar? tupé?
Vad innebär mode för dig? Skitjobbigt och brudigt
Vilka är dina favoritaffärer/ butiker? Second hand-butiker och H&M(bra bassaker)
Shoppar du second hand? Ja
Vilken är din favoritdesigner? vet jag ens om några?
Vad är din favorit i höst? Min basker
Hur mycket shoppar du för i månaden? Jag vet inte riktigt, för mycket pengar går åt
Dyraste plagget respektive billigaste? Det dyraste är väl något par av mina skor, det billigaste mina t-shirts
Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag? haha, verkligen inte. Lärare har kass lön
Brukar du tröstshoppa? Det eller tröstäta
Högklackat eller lågklackat? Lågklackat? Ingen klack alls tack.
Vilken är din drömväska? Gillar mångt och mycket
Vilket blir ditt nästa köp? Ett par nya vans förhoppningsvis
Vilka är dina stilikoner? Jag har ingen/inga
Favoritplagg just nu? Min nya cardigan
Favoritaccessoarer? Om mina pluggar räknas är det väl dem, men ute så är det mitt halsband med ett löv och mina armband av trä

First day at school

I går var min första dag på min nya skola :D Kalmar högskola. Det gick ganska bra tror jag, dock var det möjligen lite drygt där ett tag.

Det går inte att beskriva hur skönt det är att inte gå på Växjö Universitet längre, slippa campus, slippa allt som har med Växjö att göra. Växjö är väl inte så illa direkt, men regnet och isoleringen på campus gjorde mig helt galen. Klassen verkar vara helt okej, men som alltid finns det ju speciella människor överallt. Vi kommer gå två dagar i veckan vilken känns på något sätt onödigt. Jag gillar inte att ha massa lediga dagar, i och för sig får jag mer tid till träning och annat. Ikväll borde jag läsa mig igenom cirka 4 kapitel i en bok om Hinduism inför i morgon då föreläsningarna börjar på riktigt, vet inte om jag känner att jag orkar det. Otroligt att man känner sånt i förväg :D




Under construction

Som rubriken lyder.
Jag har äntligen börjat förstå hur man gör sådant, helt sjukt att det var så lätt. Är lite halvnöjd med det resultat jag har fått nu, men det kan nog bli bättre när jag fått lite mer häng om hur man gör allt. Tänkt dem som kan koda med ögonen stängda.

Övrigt...en sväng på stan, städa satan(då min hyresvärd ska kolla till mitt pentry) och det är väl det som händer idag.

Tre saker

Tre-saker-testet

Tre saker jag inte förstår mig på: Ekvationer, ormar och smink
Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet: Tangentbord, färgpennor och en bok
Tre saker jag gör just nu: Bloggar, kollar på Die Hard 4.0 och äter godis
Tre saker jag vill göra innan jag dör: Bli rik, lära mig spela bas och resa jorden runt
Tre saker jag kan: Måla, imitera och fjanta mig
Tre saker jag inte kan: Tillverka gummi, tatuera eller flyga
Tre saker jag tycker att du ska lyssna på: The Organ, Be your own pet och T.Rex
Tre saker jag skulle vilja lära mig: Spela bas(igen), sjunga och städa på riktigt
Tre favoriträtter: Min mumsiga soppa, Couscous med lite smått och gott och nudelwok


Little Britain

Ett av de senaste inköpen på Dvd-fronten Little Britain. Vann en auktion på Tradera, mitt nya häng.
Tänk vad man kan tjäna på att bjuda på serier och sådant där istället, jag som köper serier hela tiden blir snabbt ruinerad och det går ju att finna oanvända säsonger av diverse serier. Bara tuta och köra.

Little Britain är...greatness


[...]

Idag vill jag ha

Obegränsat antal flaskor Snapple Mango Madness
Obegränsat med pengar
Ett riktigt kök
En kattunge
Nya byxor
Lägenhet i Malmö
En stor pool
Muskler
och Äppelpaj



Back to the beat





Jag tänkte friska upp ert minne lite...

Olé!Tacos!

I kväll blir det tacos för hela och sista slanten. Brudarna kommer över runt 19-tiden och tills dess ska jag ha hunnit att göra i ordning i min lägenhet, just nu verkar det se ut som ett misslyckat projekt.

Say YES to tacos!


Personlighetstest

Detta resultat fick jag då jag nyss gjorde ett personlighetstest på nätet.

 

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.


Kul att lärare(som jag utbildar mig till) kommer så pass sent, men man kanske borde utveckla sin teatervana :D

Undis

Jag vill bara passa på att välkomna lilla Undis till vår familj <3


The Organ

Grym låt, Grym video, GRYMT band..The Organ.


Favorit i repris 2009?

Blir det en favorit i repris 2009? Tattoo Expo, Amiralen MALMOE. Du och jag Schöte.
Det ska läggas till på min lista att se fram emot 09. Du och jag bland freaks, snyggingar och öl :D


Pandalicious.


Precis hemkommen från gymmet, svettig och äcklig är vad jag är i skrivande stund. 21-årig lärarstuderande söker man som gillar att svettas, annars vet jag inte hur det ska fungera för min del. Otroligt skönt att cykla iväg till Nautilus och träna bort fläsket som satt sig under dessa gottidagar, sög dock att det snöade, fick gissa mig fram var jag cyklade eftersom jag fick kisa hela vägen dit då snön invaderade staden(och mina ögon).

En annan bra sak med dagen är att jag har hämtat min soffa, i Kalmars societetsområde, att dem kunde ha klippan-soffor, och snabbt som blixten bar det av till IKEA för att införskaffa en ny klädsel till denna soffa. Tror jag behöver införskaffa ett antal kuddar också, den ser rätt fattig ut annars.

Överigt suger inlägget, men vad gör man inte för sina vänner(Emilia)


Backflash 2008

Nu gör vi en backflash 08 som jag snodde som allt annat

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Nej, jag är för feg för utmaningar
Höll du några av dina nyårslöften? Japp det gjorde jag då verkligen
Vilka länder besökte du? Räknas Skåne?
Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Mycket mer pengar och en katt
Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? 22Dec, min kisse somnade in <3
Vad är det bästa som hänt dig år 2008? Tiden med mina vänner
Största misstaget? Inga större misstag
Har du varit sjuk eller skadat dig? Vart sjuk en stor del av 2008..körtelfeber,halsfluss,förkylningar
Bästa köpet? L-Word säsong 2 och 3
Vad spenderade du mest pengar på? Kläder som aldrig använts
Vilken var din favorittrend? Jag har noll koll på trender
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Vy från ett luftslott-Kent
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har varit mer ledsen än vanligt
Har du förändrats mycket? Stilmässigt ja, har lite mer koll på feminina kläder :D
Vilket plagg använde du mest? Min "ryska" sjal
Blev du kär i år? Inte mer än vanligt
Favoritprogram på tv? Idol(ja, det är pinsamt)
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Nej
Bästa boken du läste i år? Smulklubbens skamlösa systrar och Trekant (de enda böckerna jag läste)
Något du önskade dig och fick?  JA! Abba Singstar
Något du önskade dig men inte fick? Ingen bil detta året heller
Årets bästa film? Wall.e, mest av anledningen att jag såg den i går och jag kommer inte ihåg vad jag sett i år
Ett uttryck du missbrukat 2008? Sinnes
Något som du irriterat dig på under året? Mestadels vädret
Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Ingen aning banan
De bästa nya människorna du träffade? Ehh. träffa nya människor?
Favoritmånad? Maj såklart
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag vann på Lotto

Ja, det var ett fint tidsfördriv

Back from the dead

Då var man tillbaka från de döda, lite som Jesus. Fast Jesus hade väl ltie med grand opening än vad jag har. Emilia Schötet frågade om jag inte kunde börja blogga igen, och jag tänkte att what the heck. Jag gör det.
Gott nytt kanske man ska säga, 2009. Det verkar som den där stora kometen som skulle anlända 2000 är lite sen,men vi får väl se vad framtiden bringar. De religiösa sekterna har säkerligen en logisk förklaring till varför den är sen, trafikstockning på vintergatan, familjeproblem, punka..

I går var den minst händelserika dagen i mitt liv, själv valt det, så jag får inte gnälla. Det var i alla fall en lugn kväll med jordnötter och Wall.e, vilken söt film, den är lätt topp tre.
Inga nyårslöften detta året, det fungerar ju riktigt inte med sånt. Däremot tänkte jag tänka lite mer ekonomiskt under 2009, eller i alla fall försöka. Jag är en slösa, inte en spara. Spara är för mig som att skala en gurka, onödigt.

Har dock ett stort mål, den 5.e mars ska jag ha gått ner minst 5kg när jag kommer till mitt besök hos dietisten. Det är inget högt mål, men ett delmål. Sedan kommer jag utöka mina mål under året.
Vad har jag då att se fram emot under året? Eller i alla fall de kommande 6 månaderna?

1. Börja på HIK och säga hej då till VXU
2. Träffa Emilia och byta sena julklappar (om hon nu inte blandar ihop sina datum:D)
3. Åka till Malmö och fira mamma och pappa
4. Åka till Malmö igen och se på Jesus Christ Superstar på Malmöoperan
5. Köpa massa Snapple
6. Köpa ny soffa( ja, det är grymt)
7. En ny kisse = syskon till Labbas

Syns på stan..

RSS 2.0