Vad händer?

Idag är det söndag(sömndag). Det är något visst med söndagar, man är alltid seg och tråkig på en söndag, eller är det bara jag? Jag var inte ute i går, utan hade en lugn kväll med att göra absolut inget. Samma idag, gör ingenting.
Har planerat lite inför min sommar med jobb och sådär och kan väl inte riktigt bestämma mig för hur jag ska göra. Måste ju jobba för att kunna betala mi hyra, det negativa med att inte bo på campus. Där hade jag i alla fall hyresfria månader på sommaren vilken underlättar.

Hur som tänkte jag måla om mitt rum i stugan i sommar, just nu är den lika mörk som jag själv var under den tiden. Nu är det dags för en ändring, vill göra det rummet lite mer som en atteljé. Behöver ett rum där jag kan måla och har plats för allt. Känns som ett kul projekt i sommar. Övrigt ska jag väl försöka utöka mitt grönsaksland och odla något riktigt gott nu i sommar.

Jag har nog på senare år försökt bli en liten lantflicka, det är kul att pilla lite i trädgården, måla om hus och sådär. Dock blir jag frustrerad efter bara en liten stund då jag märker att det kanske inte går så snabbt som jag önskade.

I natt ställdes klockan fram, våren är snart här, härligt!


I heart marimekko



Snygg design kommer från Finland, love it!

Earth Hour

Tänkte uppmärksamma Earth Hour som infaller den 28.e Mars mellan 20.30-21.30. Under denna till ska man(de som vill) släcka alla lampor och stänga av datorer, tv och alla stand by-lägen för att uppmärksamma klimatproblemet/en. Samt uppmärksamma alla politiker till att ta kloka beslut för vår miljö. Alla nordiska huvudstäder ställer officiellt upp i Earth Hour 2009 utom..trumvirvel...Stockholm! 

Ibland är man ju lagom stolt över att vara svensk. Globen och Kungen ställer i alla fall upp, way to go kungen. Jag hoppas att ni vill delta ni också.


I heart Be your own pet!


Är det något ni borde kolla upp..this is it.

London, there I was.

Nu när jag fått tummen ur så kommer ett inlägg där jag tänkte redogöra lite vad som hände i London. Eftersom min kamera äter batterier fick jag inte till mycket bilder, men tänkte sno lite från Emilia. Vi bodde på Piccadilly Backpackers Hostel som ligger (vilket namnet antyder på) vid Piccadilly Circus, hur mer centralt kan man komma? Kort så blev det shopping på Primark, hänga med kändisar och freaks på Madame Tussauds, skräckfärd på London Eye, mer shopping, åka tuben hela dagen och annat smått som kan tänkas vara kul att göra i London. Kändisarna tänker jag tillägna ett eget inlägg.
                                              
  
Piccadilly Circus by day och "utsikten" till slummen bakom vandrarhemmet

  
Tower Bridge och färgglada små hus på vägen mot Portobello Road

Inlägg kommer.

Jag är lat, jag vet. Det kommer ett inlägg om min tripp till London inom kort.
Men nu är det bara rent hus som gäller, Sveriges äckligaste i ett och samma program.

Back in Sweden

Nu har jag varit hemma i Sverige sedan i Lördags kväll. Självklart har jag blivit sjuk nu också när jag kommit hem, riktigt förkyld! Det är väl tur att det inte kom över mig i London.
Resan har varit helt bra, men flygresan var en pest och pina 15min innan landning. Jag trodde på allvar att mina trumhinnor skulle spricka och det gjorde precis så ont som det gör att spräcka trumhinnorna, annat än det så gick det bara bra att flyga. Fast jag vet inte om jag hade lite för stora förhoppningar om hur det var, för det var det tråkigaste jag vart med om! Flyga=tråkigt.

Idag, trots min förkylning ska jag åka iväg till Växjö för att klippa mig. Har klippt mig hos en frisörskola som ligger inne i stan i Växjö och nu ville dem ha försökskaniner igen :) De är riktigt duktiga och vad gör man inte för lite gratis?

London, here I come!

I morgon åker jag till Göteborg för att spendera en natt där för att på torsdag flyga iväg till London. Jag är så nervös att jag vet inte vad, har aldrig flygit innan. Okej, det är lite udda kanske, men jag är ingen flygare. Eftersom jag har extremt känsliga öron sedan barnsben (örinflammationer, operationer och etc som inte är ett dugg roligt att ha) så är jag lite orolig för trycket. Det är knappt så att jag kan åka igenom en tunnel med tåg förrän det ont. Därför bär det av till Apoteket idag där man kan köpa Earplanes som är hörselproppar som är specialgjorda just för att lätta på trycket i öronen, de kostar 98:-, men det får det vara värt om det ka hjälpa mig.

I går var jag på Forex och växlade pengar, lite för mycekt märkte jag sedan när jag kom hem. Sedan undrar jag varför dem bara ger en små sedlar?? Logik, nej. Dem tjatar om att man ska vara säker inte använda kort för mycket eller ha mycket pengar på det, men dem ger en bara 20,10 och 5 pund, så att det blir en gangstermatta med pengar(ni vet sånt endel hiphopare fladdrar runt med) och tror att det ska få plats i plånboken. Tänk igen!

Idag håller jag på att tvätta och ska snart ta itu med min disk som kan liknas med ett större berg. Vill ha klart så mycket som möjligt innan jag åker. Det är trist att komma hem till ett bombnedslag när man vart borta.

Ha så kul i tråkiga Sverige, I am leaving here.


Så länge vi båda andas

Idag påbörjade jag min läsning av Så länge vi båda andas och än så länge håller den samma nivå som de andra böckerna, dock har jag hört att den inte ska vara lika bra som resten. Fast det är väl ungefär som uppföljare i filmer, det funkar inte alltid lika bra.

idag kommer Stina hit till Kälmä, om cirka 26min för att vara exakt så ska tåget vara inne på stationen. Inför detta nästan kungliga besök har jag dragit fram min dammsugare och min mopp med tillhörande blå hink. Jag tror nog att det har blivit riktigt fint hos mig nu på riktigt. Dock är jag inte klar med min sovalkov, har inte bäddat rent sängen och inte tagit bort alla kläder som ligger på sängen.

Jag har heller inte hunnit att tvätta håret ännu, men jag tror nog att Stina står ut med mig för det, även om människorna som möter mig på väg till stationen kanske dör av en chock. Inte för att det är så illa, men man kanske träffar någon med fobi för hår(knasiga människor).


I heart Monki



Monki har öppnat i Kalmar, and I like it!


Fredag

Jag älskar bokhandeln i Kalmar som släpper en bok en vecka tidigare än tänkt, men jag tror de nog insett sitt misstag och lagt undan den igen kanske. Hade tänkt mig gå förbi där i morgon innan jag ska hämta Stina vid stationen och kolla in. Jag är glad i alla fall.

Idag kom Simon på besök och vi strosade runt på köpingen och åt lunchbuffé på Nelssons i Mönsterås. Så himla gott, och mycket vegetariskt vilket är ett stort plus!

I morgon kommer Stina till stan och vi ska ha en mysig kväll med melodifestivalen, godis och massa god mat. Vi ska även förbi en kortare sväng till Jennie för att gratta henne och lämna över presenter. På söndag bär det av till bröllopsmässa på Kalmar Slott, inte för att någon av oss ens är i närheten av att vara i de tankarna, men det kan vara roligt att spana in :)

Ljudet av ditt hjärta

Jaha då var jag snart klar med Ljudet av ditt hjärta och har vart och köpt mig Så länge vi båda andas som är den fjärde och sista delen i Twilightserien. Jag förstår inte hur jag läser. I övrigt är det en skön helg jag har framför mig, i morgon är det fika och en sväng på köpingen med Simon, på lördag kommer Stina hem till mig och Jennie har födelsedagsfest och på söndag är det en mässa på Kalmar Slott, helt livat.

Om en vecka sitter jag på Piccadilly Hostel i London och jag kan inte förstå det. Första gången jag flyger och jag är så himla nervös :) Det ska nog gå jättebra tror jag, bara jag har en bok med mig, men nu behöver jag något annat jag kan börja läsa eftersom jag kommer vara klar med den 4.e boken på Söndag om jag räknar ut ungefär :)
Tips?


När jag hör din röst

Läste för övrigt klart Om jag kunde drömma för några dagar sedan och började på lördag morgon att läsa När jag hör din röst som är forsättningen i serien och läste klart den alldeles nyss. Vilka bra böcker, jag är helt uppslukad.
Nu väntar jag dock på Ljudet av ditt hjärta  som utträknat är det den tredje boken, och jag börjar smått få någon sorts abstinens att den inte har kommit fram ännu. Jag hatar att vänta.

Sedan känner jag mig något lat som inte läser dem på engelska, men det beskyller jag endast min engelskalärarinna på.  Hon fick det att blir tråkigt att läsa, även om jag har väldigt lätt för engelska vill jag inte gärna litteratur på engelska. Det känns så himla...skolarbete.


RSS 2.0